ترکیه، یکی از مقاصد پرطرفدار در دنیا، بهخصوص در میان ایرانیها است. از شهرهای مهم این کشور استانبول، آنکارا، آنتالیا و قونیه است که در این مقاله به مهمترین جاذبههای دیدنی این شهرها میپردازیم.
ترکیه، کشوری ارواسیایی است که از شرق با ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، از جنوبشرقی با عراق و سوریه، و از شمالغربی با بلغارستان و یونان همسایه است. این کشور تاریخ پرفرازونشیبی را پشت سر گذاشته است و به همین دلیل آثار تاریخی و جاذبههای دیدنی بسیاری دارد که آن را به یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری دنیا تبدیل کرده است. البته وجود دریاهای سیاه، مرمره، اژه و مدیترانه را در بهوجود آمدن آب و هوای مناسب برای داشتن طبیعتی زیبا و جذب گردشگر نباید نادیده گرفت.
شهرهای مهم ترکیه شامل استانبول، آنکارا، آنتالیا، قونیه، کوش آداسی، بدروم، مارماریس و آلانیا است که در این پست به مهمترین جاذبههای دیدنی (براساس رتبهبندی سایت TripAdvisor) چهار شهر اول میپردازیم.
اگر به ترکیه سفر میکنید میتوانید از برترین دیدنیهای این کشور، در هر یک از شهرهای زیر بازدید کنید. کجارو مهمترین مکانهای دیدنی هر شهر را از دیدگاه تریپ ادوایزر معرفی میکند تا درصورتی که فرصت شما محدود است، بتوانید برنامهریزی بهتری برای سفرتان داشته باشید و شاخصترین جاذبههای هر شهر را از دست ندهید.
مناطق تاریخی استانبول
مناطق تاریخی استانبول شامل گروهی از مکانها است که در محله فاتح قرار گرفتهاند. این مناطق تاریخی در سال ۱۹۸۵ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند. این گروه شامل سرابورنو (sarayburnu)، قصر توپقاپی، مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، کلیسای ایا ایرنه، مسجد زیرک، مسجد سلیمانیه، مسجد ایاصوفیه کوچک، و دیوارهای قسطنطنیه است.
مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه در سالهای بین ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷، به دستور سلطان سلیمان، توسط معمار سنان (خواجه معمار سنان آغا) ساخته شد. این مسجد دارای چهار منار و ترکیبی از معماری اسلامی و بیزانسی است. بخشهای مختلف مسجد سلیمانیه شامل کتابخانه، مدرسه، کاروانسرا، حمام، آشپزخانه و بیمارستان است. امروزه، این بنای مربوط به دوران امپراتوری عثمانی، روی تپه سوم استانبول قرار دارد. این مسجد دومین مسجد بزرگ شهر است و بهترین منظره از استانبول را به نمایش میگذارد.
منطقه سلطان احمد
این منطقه، قدیمیترین و گردشگرپذیرترین منطقه استانبول در ترکیه است که جاذبههای فراوانی چون کاخ توپقاپی، مسجد کبود، هیپودروم (که امروز بخشی از میدان سلطان احمد است)، موزه هنرهای ترکی و اسلامی (قصر ابراهیم پاشا)، مسجد ایا صوفیه، بازار آراستا، حمام ترکی و بسیاری دیگر را در خود جای داده است. این منطقه کوچک، علاوهبراین جاذبهها، دارای فضای بسیار آرامشبخشی است.
مسجد حاج بیرم
مسجد حاج بیرم که در دوران عثمانی ساخته شد، نشانگر معماری اواخر قرن ۱۷ و اوایل قرن ۱۸ است. سقف این مسجد را تزئینات چوبی، و منادهایی از گلها و گیاهان تشکیل داده است. نام این مسجد را به افتخار صوفی و شاعر ترک، حاج بیرم ولی انتخاب کردند. این مسجد در سال ۲۰۱۶، در فهرست آزمایشی میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:مکان های تاریخی و مذهبی کاشان
اضافه کردن نظر